Banes Motor České Budějovice
07.03.2009, Miroslav Mayer

Vítkovice - semifinálový soupeř juniorů

Č. B u d ě j o v i c e - V sobotu večer se junioři HC České Budějovice dozvěděli jméno svého soupeře pro semifinále play-off. Je to bezpochyby nějtěžší možný tým, vítěz základní části a zatím suverén play-off HC Vítkovice Steel. Série začíná v úterý ve Vítkovicích. Domácí utkání se odehraje v Českých Budějovicích ve čtvrtek od 17,30 v Budvar Aréně. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Litvínov a Třinec.

O soupeři - HC Vítkovice Steel

Těžšího soupeři si českobudějovičtí junioři už nemohli přát. Vítkovice s přehledem vyhráli základní část a za celou sezónu prohráli pouze čtyřikrát! Dobrá práce s mládeží se Vítkovicím vyplácí. Po základní části byl na prvním místě i dorost. Je tedy s podivem, že Vítkovice od roku 1993 nezískali v juniorské kategorii žádnou medaili! To se bude snažit toto mužstvo určitě změnit.

Největší síla Vítkovic spočívá jednoznačně v útoku. Mužstvo vstřelilo v základní části celkem 239 branek (o 71 více než HC ČB). V play-off se střelecká potence Vítkovic spíše zvýšila. Ve čtyřech zápasech střelci dokázali nasázet 26 branek!

Obranná činnost Vítkovic je také dobrá. V základní části mužstvo mělo třetí nejlepší obranu. Vše vzadu jistí brankář Tomáš Vošvrda. Ten skončil v hodnocení brankářů v základní části na druhém místě s průměrem gólů na zápas 2,09 a úspěšností zákroků 93,33%! I v této činnosti se dokázalo mužstvo v play-off ještě zlepšit. Inkasovalo pouhé tři branky.

Vítkovice jsou tedy favoritem nejen semifinále, ale i celého play-off. Ovšem favorit nemusí vždy zvítězit. Zatím si Vítkovice poradily se svými soupeři v play-off bez problémů. Ani Znojmo a ani Sparta jim nekladla téměř žádný odpor.

Z tábora HC České Budějovice

Českobudějovičtí se dostali do semifinále nejkratší možnou cestou. Oba své spoupeře dokázali porazit na dva zápasy a tak mají stále dost sil a hlavně velké odhodlání. V týmu vládne pohoda a touha dojít co nejdále. Útočnou sílu mužstva zvýší i Roman Horák, který se do týmu vrátil po zranění.

Trenérské duo Karel Soudek (foto 1) a Jiří Šrámek (foto 2), posílil na play-off i zkušený útočník Luboš Rob a "Kondor" zatím přináší mužstvu štěstí.

Tým se zatím soustředí spíše na zabezpečenou obranu a výbornou formu Tomáše Klestila, kterého play-off zastihlo ve výborné formě. Z jeho zákroků čiší pohoda a jistota, což mužstvu dodává sebevědomí. Výsledkem je pouze šest inkasovaných branek ve čtyrech zápasech. Navíc Klestil neinkasoval ani při samostatných nájezdech v Plzni.

Pokud má mužstvo někde menší slabinu, tak je to střílení branek. Ve čtyrech utkáních není jedenáct branek úplně špatnou vizitkou, přesto se zde dá lecos vylepšit. Lepší by mohlo být i využívání přesilových her. Mužstvo si umí vytvořit tlak, ale koncovka není nejlepší. Českobudějovičtí hráli 24 přesilových her a dali z nich dvě branky. Naopak hráli 26 oslabení a inkasovali pouze jednou!

Zajímavosti

- První vzájemná zápas se odehrál již 20.9.2008 ve Vítkovicích a domácí vyhráli těsně 3:2p.

- Druhý vzájemný zápas se odehrál 1.11.2008 v Českých Budějovicích o výsledek byl opět těsný 5:4sn pro Vítkovice.

- Z mužstva HC České Budějovice se proti Vítkovicím nejvíce dařilo Josefu Rezkovi a Jiřímu Ferebauerovi, oběma se povedly dva body (1+1).

- Na straně Vítkovic je nejúspěšnejším hráčem vzájemných zápasů Palát 3 body (1+2).

- V bodování v play-off je na tom nejlépe z mužstva HC České Budějovice Jiří Ferebauer 5 (2+3). Celkem devět hráčů si zatím dokázalo připsat alespoň jeden kanadský bod.

- Vítkovičtí statistiku bodování play-off naprosto ovládli. V první pětce mají hned čtyři hráče. Nejlepším je Tomáš Bursík 11 bodů (7+4). Je to zároveň i nejlepší střelec.

- Českobudějovický brankář Tomáš Klestil (viz foto) je zatím v hodnocení brankářů v play-off na druhém místě. Odchytal zatím všechny minuty, inkasoval šest branek, průměr má 1,4 na zápas a vysoké procento úspěšnosti 95,95%!

- Vítkovický brankář Tomáš Vošvrda je zatím nejlepší. Nemá sice plnou porci zápasů, přesto inkasoval pouze jednou, průměr má 0,34 branky na zápas a procento úspěšnosti 99,01%!!!

Statistiky


Semifinále play-off
HC České Budějovice

HC VÍTKOVICE STEEL
6.
Umístění v tabulce
1.
46 / 24 - 2 - 5 - 15
158:125 /81
Statistiky v sezoně
46 / 31 - 9 - 2- 4
239:110 / 113
3:1 Liberec (V) play-off
3:2p Liberec (D) play-off
3:2sn Plzeň (D) play-off
2:1 Plzeň (D) play-off
Aktuální série
6:1 Znojmo (V)play-off
7:1 Znojmo(D)play-off
5:0 Sparta (D) play-off
8:1 Sparta (V) play-off
Josef Rezek
47 (17+30)
Nejproduktivnější hráč
v sezoně
Ondřej Šedivý
80 (29+51)
Jiří Ferebauer (28)
Nejlepší střelec v sezoně
Tomáš Bursík (35)
Josef Rezek (30)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Ondřej Šedivý (51)
Bohumil Jank
14 (5+9)
Nejproduktivnější obránce
v sezoně
Werner Hartmann
23 (6+17)
Jiří Ferebauer(+20)
Martin Semrád (-10)
+/- bodování v sezoně
Wernwer Hartmann (+45)
Tomáš Pastor (0)

Poznámka: V kolonce statistik jsou údaje řazeny v tomto pořadí: zápasy / výhry - výhry v prodloužení - prohry v prodloužení - prohry - skóre - body.

Program semifinále play-off

10.3. úterý     Vítkovice - České Budějovice   17:00  
12.3. čtvrtek   České Budějovice - Vítkovice   17:30

Případný třetí zápas:
14.3. sobota    Vítkovice - České Budějovice     ?


                    


                
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....