Banes Motor České Budějovice
03.01.2009, Miroslav Mayer

Juniorka a dorost začínají v pondělí

Č. B u d ě j o v i c e - První pondělí v novém roce 2009 začínají extraligové soutěže juniorů a dorostenců. Na domácím ledě se tentokrát představí junioři. Dorostenci zavítají do Karlových Varů. Boje o play – off vrcholí a důležitý je každý získaný bod. Zvláště pozice extraligových dorostenců v tabulce není příliš jistá.

Junioři

Junioři přivítají doma HC Pardubice. Ti se drží se čtyřiceti čtyřmi body přesně na hranici postupu do play – off a mají tudíž o co hrát. I domácí mají o co hrát. Jde jim o výhodnější pozici do vyřazovacích bojů i o sebevědomí. Českobudějovičtí patří na domácím hřišti mezi nejlepší v celé soutěži a Pardubice zatím získali na hřištích soupeřů osmnáct bodů. Favorité jsou tedy domácí hokejisté. Svoji formu s reprezentačních zápasů by měli předvést Heřman i Horák. První vzájemný zápas v Pardubicích prohráli českobudějovičtí 2:1. i když svého soupeře výrazně přestříleli. V posledním kole vyhráli Pardubice v Mladé Boleslavi 5:4sn. Nejaktivnějším hráčem Pardubic je Jan Buchtele se třiceti dvěma body (17+15). Utkání začíná 17,30 na první ledové ploše Budvar Arény.


Dorost A

Dorost A sehrál v pátek přátelské utkání s Kanadou a podařilo se mu zvítězit 9:2. V pondělí pak zajíždí do Karlových Varů. Ti jsou v tabulce na osmém místě se šedesáti dvěma body. Polovinu z nich získali na domácím ledě. V Českých Budějovicích v prvním vzájemném zápase vyhráli 4:2. Favoritem jsou tedy domácí, ale českobudějovičtí se nemohou dovolit ztrácet body s žádným soupeřem. V posledním kole prohráli Vary doma s Libercem 1:2 sn. Nejaktivnějším hráčem Karlových Varů je Martin Frk se třiceti osmi body (26+12). Je to zároveň čtvrtý nejlepší střelec celé soutěže. V domácím dresu by se již měl objevit uzdravený nejaktivnější hráč Michal Švihálek.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....