Banes Motor České Budějovice
17.04.2008, Miroslav Mayer

Hodnocení sezóny čtvrté a páté třídy

Č. B u d ě j o v i c e – Mužstva čtvrté a páté třídy se ukázala v letošní roce opět ve velice dobrém světle. Mužstva A u obou tříd bojovala na špičce tabulky. Nakonec pátá třída byla ve své skupině první a čtvrtá třída skončila druhá jen díky horším vzájemným zápasům. Mužstva B u obou těchto tříd skončila na opačných pólech tabulky, ale dala možnost zahrát si soutěžní utkání všem hráčům z kádru. Konec sezóny ozdobila pátá třída účastí na přeborech republiky.“Jen my a Sparta jsme měli na přeborech srovnané ročníky“, říká trenér Jan Trummer.(viz foto)

Mužstvo páté třídy skončilo na přeborech na desátém místě. Kde vidíte hlavní příčiny tohoto umístění?
Já bych ten výsledek neviděl tak tragicky. Je třeba vidět k tomu všechny okolnosti. Krajský přebor u nás nemá tak vysokou úroveň, což se projevuje negativně hlavně na brankářích, kteří si v sezóně pořádně nezachytají. Kromě nás a Sparty využívala všechna mužstva možnosti postavit hráče ročníku 1996, kteří chodí do páté třídy a kteří hráli v sezóně kvalitnější žákovskou ligu.

Proč jste i vy nevyužil tyto hráče, kteří by mohli zkvalitnit kádr?
Celou soutěž jsme hráli se srovnanými ročníky. Bylo by nefér, kdyby na přeborech hráli jiní hráči, než ti co si to vybojovali. Navíc hokejový svaz po nás srovnání ročníků vyžadoval a pak na přeborech nechá klidně hrát i starší hráče. Zkušenosti hráčů z žákovských lig a krajských přeborů jsou nesrovnatelné.

Jak tedy hodnotíte sezónu páté třídy?
S průběhem sezóny jsem spokojen. Kluci pracovali celou sezónu. Bylo vidět, že když jsme hráli s mužstvy, která měla v kádru starší hráče, že se to začíná fyzicky srovnávat a už se tolik neprosazují ti hráči, kteří se dříve prosazovali. Tenhle ročník má slabinu ve vzrůstu, kromě jednoho hráče jsou všichni drobní. Doufám, že do budoucna vyrostou a zesílí. Jinak je tam hodně hráčů na stejné úrovni, se kterými se dá v budoucnu dobře pracovat.

S mužstvem jste pracoval dva roky. V čem se nejvíce za tu dobu hráči zlepšili a kde mají slabiny ?
Myslím, že největší pokrok udělali v bruslení. Slabiny jsou hlavně v herních činnostech jednotlivce.

Koho chcete za práci v sezóně pochválit?
Během sezóny jsem hráče chválil a oni ví, kteří to jsou. Teď bych chtěl pochválit celé mužstvo, že všichni dobře pracovali. Na přeborech republiky se snažili a bojovali i ve chvílích, kdy jsme prohrávali. Bohužel kvůli výše zmíněným skutečnostem jsme na soupeře nestačili.

Jak si vedla v sezóně čtvrtá třída?
Čtvrtá třída mě mile překvapila. Je tam plno šikovných hráčů s kterými se dá pracovat. Byla to pro ně nová sezóna, kdy hráli poprvé na celé hřiště.

Přechod z minihokeje na celé hřiště je určitě velká změna. Jak se s tím mužstvo srovnalo?
Mužstvo se s tím srovnalo dobře. Musí ještě zapracovat na myšlení ve hře. Je tam plno hráčů, kteří si nedokáží držet daný prostor. Takže je někdy levé křídlo vpravo a obráceně.

V tabulce mužstvo nakonec skončilo druhé pouze na vzájemné zápasy se Strakonicemi….
Měli jsem trošku smůlu, když jsme v prvním utkání se Strakonicemi dostali gól v posledních deseti sekundách, kdy nám ujel hráč a dal vítěznou branku. Něco podobného se nám stalo v Českém Krumlově, kdy soupeř vyrovnal v power- play a to nás potom připravilo o první místo v tabulce.

Koho by jste pochválil z této třídy za průběh sezóny?
Vysoko v kanadském bodování skončili Bahula, Tejko a Schmidmayer a z obránců je to Jírovec a Kříž.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....