Banes Motor České Budějovice
24.01.2022, Jiří Michal

Motor se před televizními kamerami může přiblížit čtvrtému místu

Oba celky, Motor a Plzeň, od sebe v tabulce dělí pouhé čtyři body, přičemž Jihočeši odehráli o dva duely méně. Není proto divu, že bitva o čtvrtou pozici bude ještě velmi napínavá v době, kdy do konce základní části zbývá Motoru odehrát sedmnáct utkání. Zápas na ledě Škody Plzeň startuje v úterý od 17:30 a vy jej můžete sledovat živě na obrazovkách ČT Sport.

Škoda Plzeň

Plzeňanům se v novém roce příliš nedaří. Poměrně již dlouhou dobu svěřenci Václava Baďoučka jsou zaparkováni v tabulce na čtvrté pozici. Z posledních šesti utkání si ale Škodovka připsala pouze jedinou výhru a její náskok na ostatní celky se značně zmenšil. Naposledy Indiáni nestačili v západočeském derby na karlovarskou Energii poměrem 4:5. Při pohledu do tabulky zjistíme, že Plzni dělají největší problémy defenzivní činnosti. Právě v počtu obdržených branek jsou plzeňští hráči čtvrtým nejhorším týmem z celé ligy.

Produktivita však nadále šlape vcelku slušně pod vedením Michala Bulíře, který má na svém kontě nejvíce bodů z celku (43). Zároveň nastřílel i nejvíce branek, konkrétně dvacet. Ve střeleckých statistikách mu sekunduje švédský forward Ludwig Blumstrand, který má o dva přesné zásahy méně. V brankovišti se největší trenérské důvěře těší Miroslav Svoboda, který nastoupil již ve 27 případech a disponuje průměrem 2,44 a úspěšností 92,06 %.

Z kabiny Motoru

Českobudějovičtí mají za sebou již dvě utkání od karantény. V pátek nejdříve svěřenci Jaroslava Modrého vyrazili do Chomutova, kde je čekalo utkání s Kladnem. I přes slušný začátek se ale nakonec Jihočechům body ukořistit nepodařilo. Nedělní pikantní utkání pak nabídlo zajímavou bitvu s Hradcem Králové, kterou musely rozhodnout až nájezdy a v nich se Motor ukázal jako lepší.

S Plzní se Motor utkal na konci loňského roku a připsal si druhé vítězství ze vzájemných utkání v sezoně. Celkově se již bude jednat o čtvrtý, poslední duel, který určí vítěze této minisérie.

„Musíme být stoprocentní od první minuty, Plzni nedat nic zadarmo. Ona je doma silná a především umí využívat početní výhody. Z toho pramení, že se musíme vyvarovat faulům a zbytečným chybám, které by nás oslabily,“ komentoval pro klubový web před utkáním Jaroslav Modrý. Na marodce nadále zůstávají Jindřich Abdul, Zdeněk Doležal a Miroslav Holec, kteří do úterního utkání s největší pravděpodobností nezasáhnou.

Vzájemné zápasy:
6. kolo: České Budějovice - Plzeň 3:4
Po bezbrankové první třetině se hosté ujali ve druhém dějství vedení, Motor skóre obrátil ve svůj prospěch, jenomže do konce třetiny už byli o gól napřed zase Plzeňští. Aktivitu domácího týmu ve třetí třetině přetavil ve svůj třetí gól v zápase Michal Vondrka. Rozhodlo tak až prodloužení, po kterém byli šťastnější hosté.

21. kolo: Plzeň - České Budějovice 3:4
Na západě Čech se odehrálo vyrovnané utkání. Plzeňská Škodovka si v něm sice vytvořila dvoubrankový náskok, po bojovném výkonu jej však Motor stáhl a utkání se protáhlo až do samostatných nájezdů. V nich uspěl Martin Hanzl i Jakub Valský. Dominik Hrachovina pak nedovolil skórovat ani jednomu z Plzeňských. Obrat byl tedy dokonán, navíc Českobudějovičtí vrátili soupeři porážku z prvního vzájemného zápasu.

36. kolo: České Budějovice - Plzeň 4:2

Po svátcích se Motor postavil doma proti plzeňské Škodovce. A i díky dobrému nástupu se dostal do dvoubrankového vedení, a to již v následujícím průběhu utkání nepustil. Českobudějovičtí nechali soupeře skórovat pouze dvakrát, k výhře jim pak stačili konečné čtyři zásahy.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...